Welke Yogastijl past bij mij ? Je wilt graag starten met Yoga ? Waar is het ? of Heb je een andere vraag ?

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga - mobieler maken van gewrichten

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 25 jaar weer nieuw leven in geblazen. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten. De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en langer aangehouden (2-5 minuten) dan bij andere vormen van yoga. Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen (SI-gewricht) en de gehele rug. Het effect van Yin yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. 

Yin yoga is een tegenhanger van de snelle en met talloze prikkels gepaard gaande dagelijkse dag. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Een van de mooiste voordelen van Yin yoga is de stilte die het kan brengen. 

Laat je verrassen door de eenvoud en schoonheid van deze yogavorm. Wil je weten wanneer de lessen plaatsvinden dan kun je hier de lestijden vinden.

 

 

Doelgroep: Voor iedereen

Yin yoga is tevens een hele goede aanvulling voor (duur)sporters en voor mensen die stijfheid ervaren in wervelkolom en gewrichten ondanks regelmatige sport- of therapie beoefening. Ook bij reumatische klachten kan Yin yoga verlichting bieden.