Welke Yogastijl past bij mij ? Je wilt graag starten met Yoga ? Waar is het ? of Heb je een andere vraag ?

Yin / Yang Yoga

Combineer twee werelden

De YinYang Yoga  bestaat uit een combinatie van houdingen uit Yin Yoga, Hatha Yoga en wat meer therapeutisch gerichte oefeningen ge├»nspireerd vanuit bijvoorbeeld Pilates, maar ook Power Yoga/Ashtanga Yoga. De meesten mensen hebben meer Yang (actie, druk) in hun leven en te weinig Yin (rust) waardoor het steeds moeilijker wordt los te kunnen laten en te ontspannen. In deze les staat de balans tussen dynamiek en passief centraal om meer evenwicht terug te vinden in je dagelijkse dag. De belangrijkste overeenkomst tussen Yin en Yang is het meditatieve aspect welke door een bewuste ademhaling tot stand komt. Dit zal tijdens de les regelmatig benoemd worden. Kortom: Het mooie combinatie uit 'twee werelden' dus! Hieronder volgt nog een korte uitleg over beide vormen:

  • Yang Yoga: Een meer actievere vorm van yoga gericht op het samengaan van ademhaling en beweging. Mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten staat centraal. Ook zullen hier een aantal overlappingen te vinden zijn met de Hatha Yoga. 
  • Yin Yoga: De passieve vorm van yoga die zich richt op het mobieler maken van de gewrichten door houdingen 2 tot 5 minuten aan te houden.

Alle houdingen zijn voornamelijk dicht bij de grond. Neem dus bij klachten van welke aard ook, altijd eerst contact op.