Welke Yogastijl past bij mij ? Je wilt graag starten met Yoga ? Waar is het ? of Heb je een andere vraag ?

Wie is Wendel?

In 2000 heb ik een levensveranderende reis naar India gemaakt. Daar is onverwacht mijn toenmalige vriend overleden. Door deze gebeurtenis kwam ik voor het eerst in contact met de Yogafilosofie en de manier hoe de bevolking dit in hun leven hadden verweven. Dit maakte een enorme indruk op mij. Tijdens mijn rouwproces en de jaren die volgden, bleef ik gefascineerd door deze levensfilosofie.

Ondertussen werkte ik met veel plezier sinds 2001 als medewerker/sportinstructrice bij FitFocus in Venlo-Boekend en ontdekte, dat met name het lesgeven mij veel voldoening opleverde. Na verloop van tijd merkte ik dat ik toe was aan een andere vorm van lesgeven.

Uiteindelijk heb ik 2009 de knoop doorgehakt en ben ik begonnen aan de weg die Yoga heet. Yoga is een manier van leven en het mooie daarvan is.. je bent nooit uitgeleerd. Ondertussen zijn de volgende opleidingen en workshops met veel plezier afgerond en het stopt voorlopig nog niet!
Algemene Yoga Opleiding bij Astrid van Dam in Breda/Wageningen 
Specialisatie Yoga Flow en Power Yoga bij Astrid van Dam in Breda
Yin Yoga and Meditation 3 daagse van Sarah Powers in Amsterdam 
Yin Yoga workshop Joe Barnett in Utrecht 
Yin Yoga Teacher Training module 1,2 en 3 via Yoga4you in Montfoort 
Yin Yoga Teacher Training Bernie Clark, Canada 
Yin Yoga Medicine I,II,III via Yoga4You in Sneek.
Do-in Academy eerste jaars bij Lilian Kluivert. 

Yin Yoga draag ik een bijzonder warm hart toe omdat deze vorm van Yoga mij veel kennis en wellicht nog meer  'voelbare' ontwikkeling heeft gebracht. Deze ontwikkeling en kennis kan ik ook weer toepassen bij de Yin/Yang Yoga en de Hatha Yoga. Hierbij maak ik in de lessen gebruik van thema's zoals Respect, Aanvaarding, Vertrouwen, Stilte etc waardoor de lessen een mindfulness-tintje hebben gekregen. 

Yoga is voor mij een levenswijze geworden, een ontdekkingsreis zonder einde. Hopelijk draagt deze wijze van leren en ervaren op de een of andere manier iets bij, aan het geluk en welbevinden van de mensen in mijn omgeving.

Lokah Samastha Sukhino Bhavantu. May all beings be happy and free.