Welke Yogastijl past bij mij ? Je wilt graag starten met Yoga ? Waar is het ? of Heb je een andere vraag ?

Algemene informatie

FAQ

Welke Yoga is geschikt voor mij? 

Er is eigenlijk voor iedereen die interesse heeft voor Yoga, wel een vorm te vinden die bij je past. Bedenk van tevoren wat je intentie is om naar de yoga te gaan. Zoek je rust of wil je dit graag combineren met wat actievers (mits dit fysiek mogelijk is). Wat zeker ook meetelt, is de dag en de tijd die je in jouw week hebt en vrij kunt maken, om een les in te plannen. Vind je de door jouw uitgekozen Yoga na een aantal keer toch niet jouw ding, probeer dan een andere vorm. Zorg altijd dat je iets leuk vindt om te doen, dan blijf je gemotiveerd. 

 

Wat trek ik aan als ik naar de yoga ga? 
Trek iets comfortabels aan. Een legging of joggingbroek, T-shirt en/of dunne trui en sokken. De lessen zijn op sokken of blote voeten. Er is geen omkleedruimte bij WeYoga, dus je kunt je thuis al omkleden. Zou je van je werk afkomen of daarna meteen een afspraak hebben, kun je je nog altijd in de zaal omkleden. Neem in elk geval een badhanddoek mee voor op de mat te leggen. Verder heb je niks nodig.

 

Kan ik een gratis proefles doen?
Ja, de gratis proefles is geldig voor één les met uitzondering van de XL Yin Yoga les. Kijk op het rooster voor welke les je je graag wilt opgeven.

 

Ik kan een les niet en/of heb onregelmatige diensten, wat moet ik doen wanneer ik een les niet kan? 
Je kunt je via de groepsapp afmelden wanneer je een keer niet kunt. Je bent vrij deze les in te halen op de aangeboden les-uren. Je kunt Wendel appen om te vragen of er plek is. De gemiste lessen kun je inhalen zolang je lidmaatschap loopt, pas daarna vervallen je lessen die je niet gevolgd hebt.

 

Kan ik een vaste plek reserveren?
Ja dat kan. Iedereen kan èèn vaste plek reserveren. Het is niet verplicht, maar voor jezelf vaak een prettige stok achter de deur. Wil je geen vaste plek, dan kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. Je stapt dan binnen wanneer het jou schikt. Stuur wel even een appje naar Wendel dat je mee wilt doen.

 

Welke leeftijden kan ik verwachten in de les?
De deelnemers bij WeYoga zijn tussen de 22 en 73 jaar. Een groep bestaat uit max 18 personen waarin alle leeftijden te vinden zijn. 

 

Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan toch Yoga doen?
Ja, graag zelfs! Juist voor mensen die zich niet lenig voelen, is Yoga een goede keus. Het grote voordeel als je niet lenig bent, is dat je je vaak veel meer bewust bent van je grenzen en daar dan waarschijnlijk ook eerder naar leert handelen. Dus je bent meteen bezig met één van de belangrijkste leerpunten van Yoga. Leren luisteren naar je lichaam!

 

Is Yoga niet zweverig?
Yoga is juist heel nuchter. Wij leven in een druk land, het grootste gedeelte van je energie gaat uit naar de buitenwereld en je bent zelf vaak als laatste aan de beurt. Wellicht helemaal niet. Yoga leert je tijdens zo'n drukke dag of tijd, ook ruimte voor jezelf te maken, al is het maar voor één minuut. Verlies je het vermogen om tijd voor jezelf te maken of gun je het jezelf niet, dan wordt het pas zweverig ;-)

 

Zijn er ook mannen die aan Yoga doen?
Yoga wordt inderdaad veel door vrouwen beoefend, maar ook zeker door heel veel mannen. Sterker nog, Yoga in zijn oorspronkelijke vorm was bedoeld voor alleen mannen! Pas later werd Yoga ook voor vrouwen toegankelijk. In de lessen van WeYoga zijn meerdere mannen die yoga beoefenen. 

 

Mijn gezondheid is niet zo best, kan ik toch meedoen?
Jazeker! Twijfel je toch, neem dan eerst contact op met arts of therapeut. Dan kan alsnog nog besproken worden of het raadzaam is toch eerst contact met de arts op te nemen. Ben je langdurig geblesseerd of ziek? Neem contact op met Wendel via mail of telefoon. 

 

Wat te doen bij zwangerschap?
WeYoga verzorgt geen zwangerschapsyoga. Wel is het raadzaam te melden dat je zwanger bent, ook in een vroeg stadium. Dit ook in verband met houdingen en oefeningen die invloed kunnen hebben op je zwangerschap. WeYoga biedt geen zwangerschapsyoga aan, maar zal je zeker aanraden dit te gaan doen.

Algemene voorwaarden

 Wil je de algemene voorwaarden lezen en of downloaden klik dan hier.

LET OP!! Deze website wordt momenteel helemaal vernieuwd.Ook de Algemene Voorwaarden zullen op een aantal punten veranderen. Deze staan wel al beschreven op het papieren inschrijfformulier. Binnenkort staat hier de nieuwe digitale versie.