Welke Yogastijl past bij mij ? Je wilt graag starten met Yoga ? Waar is het ? of Heb je een andere vraag ?

Yin / Yang Yoga

Combineer twee werelden

De YinYang Yoga  bestaat uit een combinatie van houdingen uit Yin Yoga en actievere bewegingsvolgordes (sequenses) zoals bijvoorbeeld de Zonnegroet. De meesten mensen hebben meer Yang (actie, druk) in hun leven en te weinig Yin (rust) waardoor het steeds moeilijker wordt los te kunnen laten en te ontspannen. In deze les staat de balans tussen dynamiek en passief centraal om meer evenwicht terug te vinden in je dagelijkse dag. De belangrijkste overeenkomst tussen Yin en Yang is het meditatieve aspect welke door een bewuste ademhaling tot stand komt. Dit zal tijdens de les regelmatig benoemd worden. Kortom: Het mooie combinatie uit 'twee werelden' dus! Hieronder volgt nog een korte uitleg over beide vormen:

  • Yang Yoga: Een meer dynamische vorm van yoga gericht op synchroniteit van ademhaling en beweging. Kracht en flexibiliteit staan centraal. Ook zullen hier veel overlappingen te vinden zijn met de Hatha Yoga. 
  • Yin Yoga: De passieve vorm van yoga die zich richt op het mobieler maken van de gewrichten door houdingen 2 tot 5 minuten aan te houden.

Het Yang gedeelte van de les kan fysiek pittig zijn. Neem dus bij klachten van welke aard ook, altijd eerst contact op.